Prijava / Registracija na portal GARAZA.SI

Za ogled prispevkov objavljenih na portalu ni potrebna predhodna prijava.

Za objavo lastnih MP3 posnetkov se je potrebno predhodno registrirati na portalu.

Za registracijo kliknite na ... Registracija =).

Status / Prijava

Trenutno niste prijavljeni

SOFA SURFERS (Avstrija) CUK Kino Šiška – petek, 26.10.2012 ob 21.uri

Vstopnina: 15 eur predprodaja / 12,00 eur (d-š-u) / 18 eur na dan koncerta
Predprodaja: www.eventim.si in www.kinosiska.si ter na blagajni Kina Šiška
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ena zanimivejših skupin svetovne elektronske scene, Sofa Surfers, t.i. avstrijski »bogovi« mešanja elektronike in rocka, v petek, 26. oktobra, prihajajo v Ljubljano. V CUK Kino Šiška bodo predstavili svoj zadnji album »Superluminal« (Monoscope Prod., 2012), ki izide 14. septembra.

Egalitarni glasbeni kolektiv, ki so ga jeseni leta 1996 ustanovili štirje somišljeniki Wolfgang Schlögl, Markus Kienzl, Michael Holzgruber in Wolfgang Frisch, so skupni glasbeni napor že takoj usmerili v značilni DIY (Do It Yourslef – napravi sam) etos. Sofa Surfers so pravzaprav produkt tehnološke revolucije s konca osemdestih in začetka devetdesetih, ki je demokratizirala sredstva za produkcijo glasbe. Sofa Surfers lebdijo v instinktivnem razmerju med dub estetiko, breakbeat znanostjo in sledovi lastnih rock izhodišč.

Nepozabni živi nastopi virtuoznega kolektiva SOFA SURFERS, ki je poleg Tosce (Kruder in Dorfmeister) najbolj mednarodno uveljavljen avstrijski tim, združujejo vse njihove veščine in predstavljajo fantastično avdio / vizualno predstavo, katere se zagotovo spominjajo obiskovalci njihovih preteklih gostovanj, saj so ti avstrijski navdušenci našo prestolnico pred leti že zvočno okupirali, med drugim tudi s svojimi samostojnimi projekti ter DJ seti: Sofa Surfers Sounsystem (Markus Kienzl live), DJ Rainer Klang, I-WOLF live in DJ Michael Holzgruber.

Sofa Surfers sicer sodelujejo z različnimi glasbeniki na relativno novem principu skupnega muziciranja mimo velikih geografskih razdalj. Ideje in bazične koncepte pošljejo različnim pevcem, ki dodajo besedila in vokal. Tako nastajajo posnetki na poti med geografsko med sabo oddaljenimi glasbeniki. Nekateri so stari prijatelji skupine, drugi so vnesli nove in sveže ideje v glasbeni spekter skupine. Med njimi so east-coast zvezde Sensational in naš redni koncertni znanec Dalek, kot tudi prave legende, Junior Delgado in Mark Stewart ter Mani Obeya, ki s skupino sodeluje od albuma „Sofa Surfers“.

Deset let po izidu slovitega albuma Encounters (2002), razpoznavnega po HipHop/Dub-ekskurzijah v temačnejša področja soula vse do razganjajočih breakbeat ritmov, posnetega s pomočjo številnih vokalistov, je dunajski kvartet letošnji osmi večžanrsko obarvan album „Superluminal“ podkrepil z dvema glasovnima silama; staremu znancu Mani Obeya, sicer plesalcu in koreografu, se je namreč pridružil še mladi avstrijski up Jonny Sass.

Ne glede na mnoge glasbene in vokalne transformacije pa glasba multimedijskega Sofa Surfers dandanes še vedno predstavlja vse to, kar je vseskozi bila: glasbeni in čustveni »no mans' land«, ki mu skorajda ni primerjave.

VSE NOVICE...

Ostale novice