Prijava / Registracija na portal GARAZA.SI

Za ogled prispevkov objavljenih na portalu ni potrebna predhodna prijava.

Za objavo lastnih MP3 posnetkov se je potrebno predhodno registrirati na portalu.

Za registracijo kliknite na ... Registracija =).

Status / Prijava

Trenutno niste prijavljeni

PIGS PARLAMENT – DIFFERENT PIGS, SAME SHIT

Pigs Parlament so 6 članska skupina, ki prihaja iz Goriških Brd — samooklicani deželi opojnih trenutkov. Svojo glasbeno pot so začeli v začetku leta 2004, prvi studijski album pa so objavili 2010. Skupina igra hitri punk rock z udarnim vokalom, v spremljavi melodičnih backvokalov. V njihovih pesmih pa so prisotni najrazličnejši drugi vplivi: najbolj izstopa ska, podkrepljen s trobento, ter udaren hardcore z ženskim vokalom. Za skupino je značilno, da se glavni vokali menjujejo iz pesmi v pesem. Njihov recept: Wine power!

 

Za seboj imajo dva demo albuma iz leta 2004 in 2006. Leta 2009 so sodelovali tudi pri nastanku kompilacije Od Soče do Korna. Po 6 letih ustvarjanja 2010, pa so končno posneli in v samozaložbi izdali prvenec "It's Time for Sausages". Na albumu je našlo mesto 14 zelo različnih skladb, med njimi tudi dve priredbi: Hej brigade in Let's Twist Again. Kot zanimivost:  pesem Hej brigade so posneli v sodelovanju s pevskim zborom in malim orkestrom, kar je na domačem prostoru pomenilo kvalitetni presežek v tej zvrsti glasbe. Na CDju so ujeli zelo različni stili glasbe; od reggae-ja, ska-ja, punka, hardcora do celo thrash in heavy metal vložkov. Majhnost slovenskega glasbenega prostora so začutili že takrat: fantje in punca posneli tudi pesem v italijanskem jeziku.

 

Po dveh letih aktivnega koncertiranja in ustvarjanja, so se spet zaprli u studio in posneli že drugi studijski album "Different Pigs, Same Shit", ki bo izšel 15. junija 2012,pri mariborski založbi Front Rock pod okriljem Subkulturnega azila. Pigs parlament ostajajo zvesti svojemu stilu, ki vsebuje zelo velik spekter različnih glasbenih zvrsti, ampak še zmeraj bazira na tistem pravem hitrem melodičnem punku. Kot novost se jim je na prihajajočem albumu pridružil še nov inštrument: banjo, v rokah kitarista. Na prihajajočem albumu boste lahko slušali kar šest različnih vokalov - toliko kolikor je članov skupine, s čimer ubijajo monotonijo današnje glasbene produkcije in zelo uspešno poživijo svoje nastope.

 

 

Člani:

Tina – vokal

Matej – bas kitara, vokal

Vasja – kitara, vokal

Deni – kitara, banjo, vokal

Miha – trobenta, vokal

Bobi – bobni, vokal

 

 

VSE NOVICE...

Ostale novice