Prijava / Registracija na portal GARAZA.SI

Za ogled prispevkov objavljenih na portalu ni potrebna predhodna prijava.

Za objavo lastnih MP3 posnetkov se je potrebno predhodno registrirati na portalu.

Za registracijo kliknite na ... Registracija =).

Status / Prijava

Trenutno niste prijavljeni

PETDNEVNA PRIREDITEV ‘BREŽICE, MOJE MESTO’ JE USPELA NAD PRIČAKOVANJI – NABITO POLNE ULICE SO SE SPREMENILE V PLESIŠČE, PESTER PROGRAM PA JE PRITEGNIL VEČ KOT 10.000 LJUDI!

Slovenija je bogatejša še za en kulturno-umetniški-zabavni festival. Da bi zopet oživili mestno jedro, so Brežičani pod naslovom 'Brežice, moje mesto' letos pripravili pester program, tako za mlade kot za mlade po srcu, in priredili pet dni zanimivega dogajanja na različnih prizoriščih v občini Brežice. Njihov trud se je obrestoval, saj se je celotne prireditve udeležilo rekordno število ljudi, po zadnjih ocenah kar 12.000. Tako so se odločili, da bodo s projektom nadaljevali tudi prihodnje leto, Brežice pa bodo tako postale še eno zanimivo koncertno prizorišče.


V organizaciji Zavoda za podjetništvo, mladino in turizem Brežice, so prireditev uradno otvorili  s štartom pohodnikov Marša v Brež'ce, ki so se iz prestolnice odpravili proti domačemu mestu, zvečer pa so otvorili še slikarsko razstavo Kristine Bevc in Tanje Kržan in uživali v odličnem koncertu Bilbi!

Rdeča nit drugega večera je bil humor. Najprej sta za smeh poskrbela stand-up komika Aleš Novak in Žan Papič, ki sta publiko nasmejala so solz, nato pa je štafeto smeha prevzel Adi Smolar, ki je publiki na humoren način skozi svoje pesmi opisal delo, srečo, lepoto in ostale življenjske stvari.

Teka s Primožem Kozmusom se je udeležilo veliko tekačev, tako odraslih kot najmlajših, ki so kljub visokim temperaturam uspeli priteči do cilja. Najuspešnejše takače in pa pohodnike Marša v Brež'ce, ki so ravno prispeli v Brežice, so nagradili za njihov trud, večer pa nadaljevali v družbi odličnih slovenskih izvajalcev, Zlatka in skupine Tabu, ki so napolnili center mesta.

Za soboto pa lahko rečemo, da je presegla vsa pričakovanja! Dopoldansko dogajanje se je iz Grajske tržnice starin preselilo še na Kavo v mestu, kjer so poleg posebnih ponudb gostincev potekale tudi razne aktivnosti za otroke. Zvečer so občinstvo zabavali legendarni Novi Fosili, ki so na mestne ulice privabili številno množico in pred odrom ustvarili pravo plesišče, kjer se je na njihove ritme zibalo staro in mlado. Prav nič slabše pa se ni odrezala skupina Jinx. Publiko so z odličnim nastopom in svojim edinstvenim retro pop stilom dobesedno uročili.

Na zadnji dan prireditve je bilo poskrbljeno tako za ljubitelje rocka kot za ljubitelje smeha! Na najbolj vroč dan v letošnjem letu so se hladili na First Wake Parku na Borštu, kjer se je odvil Rock on Wake z brežiško skupino Broken Arrow. Po koncertu pa se je dogajanje prestavilo v Grad Brežice na gledališko predstavo legendarnega Moped Showa v zasedbi Simone H2O, Romana Končarja, Mirana Juvana in seveda Toneta Fornezzija – Tofa.

Avtorji fotografij so Natasa Kalin, Amir Tokic in Igor Ribič.

 

VSE NOVICE...

Ostale novice