Prijava / Registracija na portal GARAZA.SI

Za ogled prispevkov objavljenih na portalu ni potrebna predhodna prijava.

Za objavo lastnih MP3 posnetkov se je potrebno predhodno registrirati na portalu.

Za registracijo kliknite na ... Registracija =).

Status / Prijava

Trenutno niste prijavljeni

MI2: novi single VSTATI IN OBSTATI

 

Skupina Mi2 je z nedavnim razprodanim nastopom na letošnjem Orto festu napovedala novi single in pričela pomladni sklop koncertov, obenem pa že nekaj časa pripravljajo novi glasbeni material. Zasedba z vedno dobro obiskanimi koncerti tako ostaja eden od vodilnih rock bendov pri nas, tudi po zaslugi uspešnih singlov in svojstvenih besedil, ki so z leti postali pravi zaščitni znak skupine.

Mi2 so se v svojih besedilih že v preteklosti pogosto odzivali na aktualno družbeno dogajanje ter v skladbah kot so 'Dobrodošli na dvor', 'Zbudi me za prvi maj' ali 'Čakal sn te ko kreten' kritično opisovala sodobno slovensko stvarnost. Duh časa se odraža tudi pri nastajanju nove plošče, o čemer priča že skladba 'Še en dan', ki govori o politični razdeljenosti Slovencev, ki se prenaša iz roda v rod. Še aktualnejša in ostrejša je nova pesem z naslovom 'Vstati in obstati', ki v teh dneh prihaja na radijske postaje in jo v njeni video različici spremljajo dokumentarni posnetki.

'Gre za udarni rokovski komad z besedilom, ki se kot parafraza Trubarjeve pridige na neposreden način dotika politične, gospodarske in socialne krize, ki je v pretekli zimi privedla do množičnih protestov na slovenskih ulicah,'pravijo. Na enem izmed njih, na četrti vseslovenski ljudski vstaji, 9. 3. 2013, so Mi2 tudi nastopili in pesem premierno zaigrali.

 

VSE NOVICE...

Ostale novice