Prijava / Registracija na portal GARAZA.SI

Za ogled prispevkov objavljenih na portalu ni potrebna predhodna prijava.

Za objavo lastnih MP3 posnetkov se je potrebno predhodno registrirati na portalu.

Za registracijo kliknite na ... Registracija =).

Status / Prijava

Trenutno niste prijavljeni

HIP HOP PRAKSA EDO MAAJKA feat. Frenkie & DJ Soul MIKK Murska Sobota sobota, 16. JUNIJ 2012 vrata: 22.00 vstopnina: 8€ v predprodaji, 10€ na dan koncerta vstopnice v predprodaji v MIKKu, Küjkel MS

EDO MAAJKA

Stari prijatelj se vrača v Mursko Soboto z novo ploščo.

Eda Maajko ni treba posebej predstavljat, ker ga je prekmurska publika že predobro spoznala. Edo se tako že petič! vrača v Mursko Soboto, kjer bo predstavil svoj šesti dolgometražni izdelek, album »Štrajk mozga«.

Nova izdaja je tudi razlog njegovega obiska, ki se precej razlikuje od predlanskega albuma »Spomen ploča«, ki je bil svojevrsten »Best of« + par novih komadov, ki jih je Edo spisal za nikoli udejanjen projekt s še enim bosanskim pesnikom »par exellence« Damirjem Avdićem.

Precejšnja razlika je tudi v glasbenih podlagah, namreč na prejšnjem albumu jeEdo stavil na live bend tokrat pa pa rajši posegel po novejših ritmih in se odločil za sodelovanje s kopico producentov. Med njimi vsekakor izstopa ime sarajevskega drum and bass producenta Billaina (pod psevdonimom Billy), ki svoje podlage prispeva v kar petih komadih. Billain velja za enega najbolj obetavnega producenta na Otoku, poleg njega so svjoe podlage prispevali še Koolade, Dash in DJ Goce.

Edo novi album opisuje takole: "Album vsebuje širok spekter tem, s katerimi sem se pozabaval, od panike do ljubezni in vsega ostalega, kar se znajde vmes. Največ beatov sem vzel od Billyja, zato ima tudi album njegov prepoznaven zvok in produkcijsko najbolj spominja na Stigo Ćumur ."

Na albumu gostujejo že znana raperska imena Frenkie, Marchelo, Kandžija in Saša Antić iz splitskih TBF. Če gre tukaj za pričakovana gostovanja, sta naslednji imeni na plošči toliko večje presenečenje. Na »Štrajku mozga« tako svoj delež prispevata znani hrvaški komik Željko Pervan in legendarni hrvaški skladatelj, pesnik Arsen Dedić.

Na plošči se poleg intra nahaja 11 komadov, večino teh komadov + stare hite boste lahko preverili v živo v murskosoboškem MIKKu, v soboto 16. junija, ko nam ponovno pride v goste Edo Maajka s soborcem Frenkijem in Dj Soulom.

 

VSE NOVICE...

Ostale novice