Prijava / Registracija na portal GARAZA.SI

Za ogled prispevkov objavljenih na portalu ni potrebna predhodna prijava.

Za objavo lastnih MP3 posnetkov se je potrebno predhodno registrirati na portalu.

Za registracijo kliknite na ... Registracija =).

Status / Prijava

Trenutno niste prijavljeni

Koncert ELVIS JACKSON (MC Patriot)

Koncert ELVIS JACKSON (MC Patriot)

 

V nedeljo, 24.6.2012 ste ob 22.30h vabljeni v prireditveno dvorano MC Patriota (Slov. Konjice) na praznovanje rojstnega dneva MC Patriot. Zabavala nas bo skupina ELVIS JACKSON. Vstop je prost!!!!

Biografija skupine:

Elvis Jackson je posebna glasbena rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala ob spremljavi ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Združili so se konec leta 1997, prve vaje pa so v takratni zasedbi imeli le dva dni pred svojim prvim nastopom. Od takrat dalje so poznani po živahnih, nepozabnih nastopih, ki odsevajo veliko pozitivne energije.

Po dveh uspešnih letih intenzivnega koncertiranja je leta 1999 sledila izdaja prvega albuma Move Your feet it's one O'clock (Rock'n'Roll Rec.). Temu sta sledila še leta 2000 izdan album Go Home and Practice (Rock'n'Roll Rec.) ter leta 2003 Summer Edition (EJ Rec/ Multimedia).

Album Summer Edition so v sodelovanju z založbo Grover Rec. iz Nemčije izdali in predstavili tudi v Nemčiji, Avstriji, Švici in na Nizozemskem, v navezi z založbo Rude Rec. iz Italije pa tudi v Italiji, Španiji in celo na Japonskem. Nastopali so v številnih klubih, dvoranah in na mnogih festivalih na področju nekdanje Jugoslavije, polno obiskani pa so bili tudi njihovi koncerti v drugih državah. Prevozili so tisoče kilometrov po Italiji, Avstriji, Nemčiji, češki, Švici, Hrvaški, Franciji, Portugalski, Španiji, Nizozemski, Belgiji, Slovaški, Hrvaški, Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Vsega skupaj so doslej odigrali preko 600 nastopov, od tega veliko izven Slovenije.

Igrali so s priznanimi imeni, kot so Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P in NoFx.

V času izdaje omenjenih treh albumov so v zasedbi štirih članov trikrat zamenjali bobnarja. V aktualni zasedbi, David Kovšca - Buda (vokal), Boštjan Beltram - Berto (kitara), Erik Makuc - Slavc (bas kitara) in Marko Soršak - Soki (bobni), pa se dobro dopolnjujejo in ustvarjajo bolje kot kdajkoli prej.

Svojo začetno glasbeno pot so v letih intenzivnega koncertiranja razvili v smer energičnega in večplastnega rocka, ki še vedno črpa vplive iz različnih, že omenjenih glasbenih smeri. Z njimi se lahko ponovno na svojevrsten način srečamo na novem, četrtem izdelku z imenom Against The Gravity.
Material za novo izdajo štirinajstih pesmi je bil preko poletja posnet v sodelovanju s producentom Billom Gouldom (basistom skupine Faith No More), ki se je skupini pridružil v najboljšem slovenskem studiu RSL. Za miksanje albuma je bil izbran Radio Star Studio v ZDA, albumu je prepoznaven pečat vtisnil priznan studijski tehnik Rich Veltrop (Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Ozzy with South Park, Spinal Tap, David Coverdale, 311, Buddy Guy, L.A. Guns in Toto.), master pa je delo prekaljenega Johna Cunibertija (Aerosmith, Davea Matthews, The Grateful Dead, Tracy Chapman, Dead Kennedys, Joe Satirani). Skupina se na omenjenem albumu predstavlja kot dozorela in tehnično izjemno dovršena. Pesmi so večplastne, energične in dinamično igrive, po drugi strani tudi sofisticirano melodične.Teksti so bodisi socialno in družbeno kritični bodisi refleksije in občutki iz življenja okrog nas.

Dodana vrednost in unikum skupine se odražata na koncertnih odrih, kjer Elvis Jackson slovijo kot izjemno zabavni in energični akterji s samosvojim performansom, ''za katerega živijo''.

Elvis Jackson so mnogi kritiki označili kot skupino, ki vas bo s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo prevzela v trenutku. V domačem in širšem okolju izstopajo iz klasičnih in povprečnih okvirov, nastopajo na največjih prireditvah, za svoje delovanje pa so bili v Sloveniji že večkrat nagrajeni.

Elvis Jackson so profesionalno organizirana skupina. Booking in management vodi Sandi Maver (agencija Kurz Rock Vibe). Za zvočno, tehnično in scensko dovršeno izvedbo koncertov pa skrbita Emir Beširevič in Nenad Mušnjak - Nancy, ki že vrsto let predstavljata nepogrešljivi del ekipe. S skupnimi močmi še tako kompleksen nastop preobrazijo v zajeten zalogaj zabave.

 

 

VSE NOVICE...

Ostale novice