Prijava / Registracija na portal GARAZA.SI

Za ogled prispevkov objavljenih na portalu ni potrebna predhodna prijava.

Za objavo lastnih MP3 posnetkov se je potrebno predhodno registrirati na portalu.

Za registracijo kliknite na ... Registracija =).

Status / Prijava

Trenutno niste prijavljeni
avatar

Uporabnik: Avven

Kontaktni podatki:

Ime in priimek: Avven Rock Vzhoda

E-pošta: info@avven.com

Telefon/GSM:

Registriran od: 4. 11. 2011

INTERVJU Z BANDOM AVVEN

Intervju je bil posnet v kavarni Španski borci

Kategorija: INTERVJUJI

AVVEN

Skupina Avven je svojo pot začela v letu 2003 ter se že v samem začetku posvetila ustvarjanju lastne, avtorske glasbe, ki so jo v pozdrav inspiraciji in zavračilu vsega zahodnjaškega poimenovali "rock vzhoda". 

2004
Kmalu po začetku delovanja skupina prične s snemanjem prvih demo posnetkov. Na svojem prvem nastopu (festival Čurklovanje 04) presenetijo navzoče z izvedbo sedmih avtorskih skladb. V poletju in jeseni sledijo številni nastopi v klubih in na festivalih po vsej Sloveniji.

2005
Februarja se skupina po trdem ustvarjalnem delu, aranžiranju novih skladb ter mesecih intenzivnih vaj prvič odpravi v studio. Ob studijskem delu skupina ohrani konstanten ritem nastopanja na odrih po Sloveniji.

2006 Panta Rhei – »... vse teče, vse se spreminja ...«
Leto 2006 je za Avven prelomno, saj jeseni ugleda luč sveta njihov prvi studijski album. Paleta zgodb o veselju in žalosti, dobrem in zlu, strahu večine in pogumu junakov, o nasprotjih in kontrastih prvič ponese glas o skupini Avven v svet.
Album v javnosti naleti na izvrstne odzive, tako s strani poslušalcev na koncertih, kot s strani glasbenih kritikov in poznavalcev:
...Ob premišljenih vokalnih linijah in udarnih, skorajda jurišnih melodijah so Avven zagotovo najboljša zapolnitev za obujanje starodavne mitologije keltskega politeizma...
...prelep svet vzhodnjaške filozofije in odličnega folk rocka...da so Avven inštrumentalno izredno podkovani dokazuje že izjemno pester nabor različnih inštrumentov, ki jih vpletajo v svojo glasbo....
...mešanica delirija in zdravega razuma, ki vleče skozi glasbo in da bi to razumel, se enostavno moraš pridružiti Avvenu na fronti...kontrast med dnevom in nočjo, ki te potopi tako globoko, kolikor si sam pripravljen iti... zagotovo ena zanimivejših stvaritev iz domačih logov...

Avven ob izdaji albuma posnamejo tudi videospot v sodelovanju z RTV Slovenija in priznanim režiserjem Tadejem Čaterjem. Premišljeno izpeljana promocija s koncerti, radijskimi in TV intervjuji ter nastopi botruje vse večji splošni prepoznavnosti skupine, kar se odraža v zanimanju medijev in organizatorjev za nadaljnja sodelovanja. Koncertna turneja Panta Rhei v novembru in decembru 2006 zajame preko 20 nastopov po klubih in festivalih po vsej Sloveniji.
Avven prvič opozorijo nase tudi v mednarodnem prostoru, saj na uglednem evropskem tekmovanju mladih glasbenih skupin Orpheum Newcomer 2006 (Graz – Avstrija) v konkurenci preko 100 evropskih skupin zasedejo 6. mesto po oceni žirije ter 4. mesto po oceni publike.

2007
Skupina v začetku leta še bolj intenzivno promovira svoj album s koncerti in utrjuje svoj položaj na slovenski glasbeni sceni. Ponovno se udeleži tekmovanja Orpheum Newcomer in uspeh preteklega leta še nadgradi, saj osvoji skupno 4. mesto v finalnem večeru tekmovanja. V drugi polovici leta pričnejo z intenzivnim ustvarjanjem novih skladb.

2008
Skupina se odloči za nenavaden korak. Povsem se posvetijo ustvarjanju novega materiala, medtem pa za svoje najbolj zveste poslušalce priredijo dva ekskluzivna koncerta, na katerih že predstavijo prve nove skladbe. Nekajkrat se odpravijo v samoto in idilo gozdov Pokljuke, kjer potekajo intenzivne vaje ter priprave na snemanje novega albuma.
V tem letu je skupina nominirana za glasbeno nagrado Diamant v kategoriji izvajalcev rock glasbe. Družbo v finalu ji delajo legendarni Šank rock, karizmatična Siddharta in energični Omar Naber.

2009 - SNEMANJE NOVEGA ALBUMA
V dobrem letu Avven tako uspejo pripraviti dobršen del materiala za njihov novi, drugi studijski album. 12 novih skladb nedvomno pomeni nadgradnjo njihovega usvarjanja. Nove skladbe so zvočno in aranžmajsko bogatejše ter besedilno še bolj dovršene. Pri snemanju sodeluje kar nekaj glasbenikov – godalni kvartet, trobilci, tolkalci, zbori, piščali, ljudski inštrumenti.

2010 - ROS in ZMAJI
V samem začetku leta Avven postreže s prvim »udarcem« novega albuma. S singlom ROS nas prvič povabijo v deželo Kastalije, deželo fikcije, pravljic in čudežev, prav k izviru njihovega navdiha. Ros se v rekordnem času povzpne v sam vrh vseh aktualnih glasbenih lestvic, na mnogih radijskih postajah pa je izbran za pesem tedna. Single je izglasovan tudi za Popevko tedna na nacionalnem radiu Val 202, Avven pa ga kmalu nadgradijo še z videozgodbo. Režijo tokrat prevzame odličen mlad režiser Luka Tišler.

V jeseni Avven postreže z novim singlom Zmaji. Zmaji poletijo in povzročijo pravi kaos na slovenskih glasbenih lestvicah.

2011: IZID NOVEGA ALBUMA KASTALIJA
Novi album, ki nosi navdihujoče ime Kastalija, priča o popolni predanosti glasbi, Avven pa zanj zagotavljajo, da je še bolj energijski, bolj našpičen in še bolj zabaven od svojega predhodnika.

Pripravite vse potrebno za pot, morda se ne boste želeli vrniti nazaj...

Kategorija: PR PROFILI

Izjava AVVEN

Izjava je bila posneta pred velikim koncertom na Kongresnem trgu v Ljubljani na katerem so nastopili skupaj s Siddarto.

Kategorija: INTERVJUJI

Naši podporniki